Kun je jezelf piano leren spelen? Ik probeerde het uit en dit is hoe het ging

Op mijn werk staat een hele mooie, grote vleugelpiano en elke keer als ik er naar keek dacht ik: ”Kon ik maar piano spelen”. En die gedachte bracht mij ook weer aan het denken. Want, kun je jezelf piano leren spelen? Laat ik het maar gaan uitproberen, want ik heb genoeg vrije tijd, maar te weinig om daadwerkelijk op pianoles te gaan en dat kan ook weleens duur zijn. Ben je dit aan het lezen en zou je ook piano willen leren spelen (zonder op les te gaan)? Ik raad het zeker aan!

Zo begon ik

Goed, nu heb ik al een beetje verklapt dat je piano kan leren spelen zonder op les te gaan door te zeggen dat ik het aanraad, moet je wel ergens beginnen. Om te beginnen kocht ik een keyboard. Dit is natuurlijk geen echte piano, maar om het budgetproof te houden en omdat ik totaal geen ervaring heb met piano spelen, leek dit mij het handigst om mee te beginnen. Het keyboard kostte ongeveer €90,- en daarbij bestelde ik ook stickers met letters/noten voor op de toetsen.

trendinglifestyle-zelf-piano-leren-spelen

Nadat ik alle stickers op de toetsen had geplakt, downloadde ik een app Simply Piano. Deze app is zeker aan te raden als je noten wilt leren lezen. Om de basis te leren kun je de app gratis downloaden, maar mocht je daarna verder willen met leren dan kun je de betaalde versie kopen. Je kunt dan ook allerlei liedjes spelen. Het leuke aan de app is dat je hem kan koppelen aan je piano of keyboard, maar je kunt ook leren spelen als je geen piano of keyboard hebt.

Het leren lezen van noten had ik al vrij snel onder de knie en als je dat eenmaal weet is het vrij makkelijk. Toch heb ik ervoor gekozen om letterstickers er bij te nemen, omdat je dan precies weet wat welke noot is. Als je noten kan lezen dan is het eigenlijk vrij makkelijk. En natuurlijk ben je dan nog geen pro en je moet ook zeker blijven oefenen, maar oefening baart kunst. 😉

Conclusie: Je kan jezelf dus zeker piano leren spelen! De basis is in ieder geval makkelijk en snel te leren. En ik denk dat je beter wordt naarmate je langer oefent.

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie