DIY | Kaarsen in kopjes maken!

Afgelopen dinsdag had ik op school een vak waarbij we iets moesten maken en daarna moest je je verdiepen in verschillende activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking. Ik zocht op internet voor leuke ideeën en kwam vervolgens op Pinterest terecht, waar ik een foto zag van een kaars in een ouderwets kopje. Dit zag er heel leuk uit en dit wilde ik ook gaan maken, dus ben ik diezelfde middag naar de stad en kringloopwinkel geweest om de benodigdheden te kopen. Wil jij dit ook maken? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit maakt!

Een paar jaar terug wilde ik dit ook maken, maar ik realiseerde me dat er bij ons in de stad geen losse kaarsenlonten te vinden zijn. Zelfs niet bij de hobbyshop, dus bedacht ik een oplossing hoe ik het dan zou kunnen maken.

Benodigdheden

 • Kop en schotel (ik ging hiervoor naar de kringloop en betaalde voor 6 antieke kop en schoteltjes maar €10.)
 • 6 lange kaarsen (hier kun je de lont ook van gebruiken)
 • Een pannetje
 • Schaaltje
 • Mes of hamer
 • Lange satéprikkers
 • Krant
 • Soeplepel

Heb je alle benodigdheden? Dan kunnen we nu beginnen!

trendinglifestyle-diy-kaarsentrendinglifestyle-diy-kaarsen

Omdat ik de kopjes en schoteltjes bij de kringloop kocht, waste ik ze eerst af. Daarna ging ik naar de schuur met de kaarsen, om ze daar in stukjes te hakken. Ik zal het hieronder in stappen uitleggen.

Zo maak je de kaarsen

 1. Omdat ik het makkelijker vond om met een hamer de kaarsen in stukken te hakken, deed ik het in de schuur. Helaas kon ik geen hamer vinden, maar met de platte kant van een hakbijl kom je ook een heel eind, haha.
 2.  Let erop dat je de lont in de kaars niet in stukken hakt of snijdt.
 3.  Sorteer de kaarsen op kleur (tenzij je alleen wit hebt of de kleuren wilt mixen) en doe de stukjes in bakjes.
 4.  Nu doe je water in een pannetje en daar zet je een bakje in die bestendig is voor kokend water.
 5.  Stop daar de stukjes van de kaars in

trendinglifestyle-diy-kaarsentrendinglifestyle-diy-kaarsen

Zodra de kaarsen beginnen te smelten, kun je alvast de kopjes klaarzetten en de lontjes erin doen. (Zie onderstaande foto)

trendinglifestyle-diy-kaarsen

Hiervoor gebruik je de satéprikkers en daar knoop je het lontje omheen. Zorg dat het deel dat in het kopje komt niet te lang is, maar wel zolang dat het uiteinde de bodem raakt.

Als het kaarsvet helemaal gesmolten is, dan kun je het in het kopje gieten. Leg er voor de zekerheid een krant onder, om knoeien te voorkomen. Het is namelijk heel lastig schoonmaken. Je kunt er ook voor kiezen om het met een soeplepel in het kopje te scheppen. Dit heb ik uiteindelijk ook gedaan en dit ging veel soepeler dan het erin gieten.

trendinglifestyle-diy-kaarsen

Laat de kaarsen goed uitharden als je klaar bent.

trendinglifestyle-diy-kaarsen

Dit is het resultaat! Met het in stukken hakken, de kaarsen smelten, de kopjes vullen en het schoonmaken ben ik ongeveer 2 uur bezig geweest. Ik geef je wel een tip voor als je klaar bent: Spoel het kaarsvet NIET door de gootsteen. Gooi het desnoods in de vuilnisbak, want als je het in de gootsteen gooit dan wordt het kaarsvet hard en kan het gaan verstoppen.

Valentijnsdag is om de hoek, dus erg leuk om als cadeau te geven. Ga jij dit ook maken? Laat het mij dan zeker weten in de comments! Of tag mij op Instagram @trendinglifestyle.nl

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *