5x dit vind ik leuk aan de herfst en dit totaal NIET

Knipper 2 keer met je ogen en voor je het weet is het al weer winter. Het had leuker geweest om zo een soort blog in het begin van de herfst te maken, maar ik vind dat het nu ook nog mag. 😉 Vandaag deel ik 5 dingen die ik leuk vind aan de herfst en 5 dingen die ik niet leuk vind/waar ik me aan irriteer in de herfst.

5x dit vind ik leuk aan de herfst

Najaarskleding shoppen!

Er is niets leuker dan nieuwe kleding shoppen voor de herfst en winter. De zomer kleding verdwijnt uit de kast en er komt weer ruimte voor extra kleding. Meestal ga ik aan het einde van de zomer naar Utrecht om daar te shoppen. Daar zijn net even wat leukere winkels dan in onze stad.

Gezellige sfeer

Buiten schijnt de zon, maar het is wel al koud. De bomen kleuren mooi rood, bruin en oranje en de bladeren vallen van de bomen. Tijd om het binnen gezellig te maken! Het wordt al vroeg donker, dus het is extra leuk om de kaarsjes aan te steken.

Aftellen naar de feestdagen

Het duurt misschien nog even, maar zo langzamerhand komen we toch steeds dichterbij de feestdagen. Deze tijd vind ik altijd zo gezellig!

pompoenen uithollen

Dit hoort er helemaal bij. Een perfecte bezigheid voor als je je verveelt en iets wilt doen waarbij je aan niets anders hoeft te denken dan aan hoe je wilt dat de pompoen eruit gaat zien.

trendinglifestyle-herfst-leuk-niet-leuk

Deze maakte ik samen met mijn neefje 🙂

De leuke films en series komen op tv/Netflix

Het is ook weer de tijd van het jaar dat er nieuwe films en series op Netflix komen (kerstfilms 😉 ), maar ook op tv komen weer allemaal nieuwe series.

5x dit vind ik NIET leuk aan de herfst

Vroeg uit bed moeten

Ik ben geen ochtendmens, maar in de herfst en winter al helemaal niet. Op school begin ik iedere dag om 08:30 en op donderdag en vrijdag moet ik al om 07:00 (!) uur op stage zijn. Vaak is het dan nog koud en donker buiten. Dan lig je lekker warm in bed, maar… helaas, de wekker gaat en om niet te laat te komen moet je er nu per direct uit.

trendinglifestyle-diary-kaarsjesavond

Het wordt weer vroeg donker

In het begin vind ik het wel gezellig dat het vroeg donker is, maar naarmate de herfst vordert ben ik er ook wel weer snel klaar mee. Van mij mogen de lange zomeravonden wel weer terug komen.

Kou

Net zoals dat het vroeg donker wordt heb ik bij de koude dagen hetzelfde gevoel. In het begin vind ik het wel prima, maar het moet echt niet te lang duren.

Minder naar buiten

Je kiest er natuurlijk zelf voor wanneer je naar buiten gaat of niet, maar ik merk dat ik in de herfst veel minder buiten kom dan in de zomer. Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Ik mis het naar buiten gaan in ieder geval.

De bladeren vallen van de bomen

De kleuren van de bladeren in de herfst zijn wel heel mooi als ze nog aan de bomen zitten. Als alle bladeren van de bomen zijn vind ik het maar een kale bedoeling. Het ziet er niet alleen ongezellig uit, maar alle bladeren liggen ook nog eens op de grond en als het dan gaat regenen wordt het heel vies modderachtig.

Dit zijn dingen die ik leuk en minder leuk vind aan de herfst. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen in de herfst. Wat vind jij leuk om te doen in de Herfst? En wat juist niet? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *