4 motivatietips als je even geen zin hebt in school

Soms zit je er even helemaal doorheen en wil je het woord ‘school’ niet meer horen. Op school doe je dingen die alles behalve met school te maken hebben en omdat je je verveelt wil je graag naar huis. Toch weten we dat school belangrijk is en waarom we er naartoe gaan, maar op dat moment zelf denk je daar niet aan. Daarom deel ik in dit artikel 4 motivatietips die je weer wat motivatie geven. Het maakt niet uit op wat voor school je zit of wat voor niveau je doet. School is school dus de motivatietips zijn voor iedereen. 😉

Schrijf inspirerende dingen op in een schrift

trendinglifestyle-motivatie-school-tips

Oké, mijn handschrift is niet al te best, maar schrijf dingen op die je inspiratie/motivatie geven. Ik heb dit gedaan op de eerste bladzijde van een aantekeningen schriftje. Ik ga dit schrift gebruiken voor aantekeningen van alle vakken die ik heb, dus bij elke les ligt dit schrift op tafel. Mocht je even geen motivatie hebben dan kun je dit erbij pakken.

Bedenk voor elke dag een ander doel die je op school kunt behalen

Begin simpel met het bedenken van een doel maar wel een uitdagend doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je je tijdens de lessen niet laat afleiden door bijvoorbeeld een telefoon (of iets anders waar je snel door afgeleid wordt). Verzin voor iedere schooldag een ander doel. Het geeft toch weer wat meer voldoening aan het einde van de week en zo ga je ook goed het weekend in!

Maak een gewoonte van jouw dagelijkse schoolroutine

En daarbij bedoel ik wel goede gewoonten. Niet als je binnenkomt met je tas op tafel (of je rug) blijven zitten en je telefoon er bij pakken (zoals ik deed), maar leg de spullen vast op tafel die je nodig hebt, leg je telefoon weg en zet je tas op de grond. Dit is iets wat veel docenten zeggen, maar uiteindelijk hebben ze wel gelijk. Het is namelijk niet fijn om met allemaal andere spullen op tafel te werken. Als je dit iedere dag doet dan wordt het steeds gemakkelijker om in de geconcentreerde sfeer te blijven.

En als laatste nog een tip voor als je huiswerk moet maken:

Thuis raak je snel afgeleid omdat je dan denkt dat je wel betere dingen te doen hebt. Een telefoon is daar een goed voorbeeld van. Doelloos scrollen op Instagram of een YouTube filmpje kijken. En na afloop denken: Eigenlijk had ik mijn huiswerk al af kunnen hebben in de tijd dat ik met iets anders bezig was. Heel cliché misschien, maar huiswerk gaat voor. Kies desnoods voor een andere plek om huiswerk te maken of te leren voor een toets. Ik ga regelmatig naar de bibliotheek. Hier hangt een bepaalde sfeer wat motivatie geeft en het maakt het leren leuker.

Dat waren mijn motivatietips! Mocht jij nog tips hebben, laat het mij dan vooral weten in de comments!

 

 

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *