Shoplog! Eco-logisch.nl

Vorige week bestelde ik een aantal spulletjes op de site eco-logisch.nl. Ik kwam per toeval op deze site terecht, en je kunt er echt van alles vinden! Alle producten zijn duurzaam en sommige ook fairtrade. Wat ik van de webshop vind en wat ik heb gekocht lees je in deze blog. Ik wil er wel even bij zeggen dat dit geheel mijn eigen mening is en dat ik deze producten zelf kocht. Dit artikel is dus niet gesponsord.

Wat voor webshop is eco-logisch.nl?

Ik kwam dus per toeval op de webshop eco-logisch.nl. Ik had hiervoor dus nog geen idee dat deze site bestond, maar mijn eerste indruk was ‘leuke webshop!’. Maar het doel van de webshop is nog veel beter, mooier en leuker.

De naam van de webshop zegt het al, ‘ecologisch’ en dat betekent milieuvriendelijk/duurzaam. De verpakkingen waar de producten in zijn verpakt zijn duurzaam en als er plastic wordt gebruikt, dan is het gerecycled plastic. Bijvoorbeeld speelgoed, pennen, tandpastatubes en verzorgingsproducten. De producten zelf zijn biologisch of duurzaam, en dus milieuvriendelijk! Het is misschien iets duurder, maar je steunt daarbij wel een goed doel.

Dit is wat ik kocht

shoplog

Ik bestelde 3 producten om te kijken hoe het bevalt, waarvan 1 is om uit te testen op vakantie.

Ik kocht een tandenborstel, tandpasta en een fairtrade reis set met verzorgingsproducten.

De tandenborstel is gemaakt van bamboe, kost €3,94 en is van het merk ‘The Humble®’. Deze heb ik ook al uitgeprobeerd en het is natuurlijk heel verschillend met een normale tandenborstel. Daarnaast worden er 3,6 miljard plastic tandenborstels per jaar gemaakt, wat juist weer heel schadelijk is voor het milieu, omdat de meerderheid hiervan terecht komen in oceanen en stortplaatsen (denk hierbij aan de vuilnisbelt).

De tandenborstel gaat net zo lang mee als een normale tandenborstel, is milieuvriendelijk en vegan. Je steunt er ook nog een goed doel mee, want elke verkochte tandenborstel helpt kinderen in nood om deel te nemen aan een uitgebreid preventief mondzorgprogramma (dit stond op het doosje 😉 )

Bamboe is de snelst groeiende plant in de wereld en daarom niet bedreigd. Er zijn helaas wel te weinig bossen voor panda’s waar bamboe groeit, maar daar wordt het natuurlijk niet vandaan gehaalt.

Ik kocht ook tandpasta van hetzelfde merk. Het is een natuurlijke tandpasta en is zwart van kleur. Deze kostte €3,48 en er zit 75ml in. En ook deze tandpasta is vegan.

tandpasta

Als laatst kocht ik nog reis set om uit te testen voor op vakantie. Dit zijn fairtrade verzorgingsproducten en in het doosje zit douchegel, shampoo, vloeibare zeep en body lotion. Het heeft verschillende, natuurlijke geuren.

Ook hiermee steun je een goed doel. Hiermee steun je namelijk de eerlijke handel voor boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst. Daarom is dit product milieu- én mensvriendelijk!

fairtrade

Ik ben super enthousiast over de webshop en de producten. (Je kunt op de site ook duurzame producten voor baby’s en kinderen kopen. Tip voor als je kinderen hebt 😉 )

 

 

 

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *