Hoe ik mijn tijd in quarantaine doorbreng..

Hoewel de basisscholen na de meivakantie weer (in delen) open gaan, moet de rest nog even wachten. De middelbare scholen volgen op 1 juni, maar ik blijf tot het volgende schooljaar thuis. Ik zal je in deze blog vertellen hoe ik deze quarantaine ervaar en wat ik zoal doe.

Toen de quarantaine net begon, vond ik het allemaal eigenlijk wel prima, niet naar school, kortere lestijden, en tussen de lessen door vrije tijd en doen wat je wilt. Dat is het nu nog steeds, maar nu voelt het anders. Je ontwikkelt toch wel een beetje een ander ritme. In het begin maakte ik het huiswerk voor die dag meteen, nu denk ik: Oh dat doe ik deze week wel een keer. Maar als je dan die laptop afsluit, dan heb je gewoon geen zin meer.

Wel naar stage, niet naar school

Ik doe de opleiding Verzorgende IG en ik loop stage in de ouderenzorg. Ik blijf dus wel gewoon naar stage gaan. De eerste 3 dagen van de week hebben we online les en donderdag en vrijdag loop ik stage. Nu dan even niet i.v.m. de meivakantie. Over de meivakantie gesproken…

Wat te doen in de meivakantie

Wij zouden deze week een paar dagen weg gaan. We hadden een huisje geboekt, maar zijn niet gegaan. Je komt er tenslotte om leuke dingen te doen, maar dat gaat niet omdat alles dicht is. Gelukkig kan ik blijven werken (tevens ook in de zorg) dus dat is wel fijn. Verder doe ik de dagelijkse dingen die ik altijd al deed, alleen kunnen we niet gezellig met alle vriendinnen tegelijk afspreken.

Verder vind ik het wel lekker om even vakantie te hebben en het gevoel te hebben dat niks hoeft en alles mag. Het enige verschil is dat je niet alles mag. Wel maak ik mijn huiswerk af en zorg ik ervoor dat ik na de vakantie weer motivatie heb om het oude ritme weer terug te krijgen (daarmee bedoel ik het ritme in het begin van de quarantaine).

trendinglifestyle-quarantaine-2020

Verder verveel ik me eigenlijk helemaal niet. Je hebt natuurlijk altijd wel eens van die momenten dat je je verveelt, maar met het mooie weer de afgelopen weken kom je toch wel lekker buiten en geniet je meer van de kleine dingen. Online shoppen is nu wel een soort hobby geworden. 😉

Wat vindt jij van de quarantaine? Laat het me weten in de comments!

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *